Krstarenje ZAPADNIM MEDITERNOM – Costa Toscana -1140 € / po osobi

Krstarenje ZAPADNIM MEDITERNOM – Costa Toscana -1140 €

9 dana-25.10. – 02.11.2024.

Savona – Marsej – Barselona – Palma De Majorka – Palermo – Rim

Cijena:
Unutrasnja kabina – 1140 €
Prozorska kabina –  1240 €
Balkonska kabina – 1340 €

 

1.dan / 25.10.2024. / BUDVA – TIRANA – PISA – SAVONA
Sastanak putnika u 11:30h na dogovorenom mjestu.  Transfer do Tirane. Avio let Tirana – Pisa u 17:50h. Dolazak u Pisu u 19:35h. Transfer do Savone. Smještaj u hotel. Noćenje.

Pisa: discovering the city of the Leaning Tower - Italia.it

2.dan / 26.10.2024. / SAVONA – UKRCAJ NA KRUZER
Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak Savone u pratnji vodiča.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Ukrcaj na brod oko 14h.

Opis broda:
Costa Toscana je najnoviji brod kompanije Costa klase Excellence, porinut u decembru 2021. godine. Sagrađen je u brodogradilišu Meyer Turku u Finskoj sa cijenom izgradnje od preko 800 miliona evra. Brod je dugačak 337m, širok 42m, visok 65m, sa bruto tonažom od 185.010 tona i maksimalnom brzinom od 23 čvora. Maksimalni kapacitet broda je 6730 putnika u 2663 kabina o kojima se brine posada od 1700 članova. Costa Toscana na 19 paluba, od kojih je 15 dostupno putnicima, nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: 11 restorana, tri otvorena bazena i jedan sa pokretnim krovom, vodeni park, teretanu, sportske terene za košarku, odbojku… Za najmlađe, odvojen je poseban dio samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Teatro Sanremo sa predstavama u stilu Brodveja i Las Vegasa. U centralnom dijelu broda se nalazi Colosseo u kojem se stalno nešto dešava, zatim diskoteka, kazino, 19 barova i salona… U samom srcu broda nalazi se luksuzni Spa, rajska oaza mira. Ovaj raskošni spa centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

Visit Savona, perfect base to explore the Italian Riviera | Fairbnb.coop - Community powered tourism

Costa Toscana Itinerary | Crew Center

Costa Toscana: routes, photos, cabins and decks | Costa Cruises

Die Costa Toscana bietet eine neue Route in den Emiraten und Oman. — Cruise Experience

 

Costa Toscana: all the news from Costa Cruises | Cruising Journal

 

3. dan / 27.10.2024. / MARSEJ / Dolazak 08:30h – Polazak 18:30h / fakultativno /
Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, Gradska kuća, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. vijeku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad i Lionski zaliv. Slobodno vrijeme. Po završetku izleta povratak na brod. Noćenje.

Marsej Avionom - Najpovoljnija putovanja 2024

Marsej

4. dan / 28.10.2024. / BARSELONA / Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h / fakultativno /
Obilazak Barselone u pratnji vodiča: brdo Monjuic – na kojem se nalazi Olimpijski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador. Prolazak kroz ulicu Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila. Obilazak Sagrada Familie – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana – Catedrala, zgrada Opštine. Slobodno vrijeme u centru grada. Odlazak u luku i ukrcaj na brod. Isplovljavanje broda je u 19h.

Montjuïc Park - Barcelona City and Travel Guide

Sagrada Familia Architecture | Construction & Design

Passeig de Gracia - What To Know BEFORE You Go | Viator

 

5. dan / 29.10.2024. / PALMA DE MALLORCA / fakultativno /
Fakultativni izlet “PALMA DE MAJORKA I VALLDEMOSSA” Nedaleko od Palme, u ruralnom i brdskom predjelu ostrva, smjestilo se živopisno selo Valldemossa. Stare kamene kuće u kontrastu sa zelenim maslinjacima, hrastovima i bademima i plavim nebom, čine ovo selo posebno idiličnim, prepuno šarma davnih vrijemena. Valldemossa je idealno mjesto za predah u nekom od kafića i terasa. Palma de Majorka je najveći i glavni grad autonomne regije Balearska ostrva. Gotička Katedrala de la Seu iz XIII vijeka nalazi se unutar zidina Starog grada, na mjestu gdje je još u vrijeme Rimljana postojalo naselje i utvrđenje. Odmah pored se nalazi i nekadašnja palata kraljeva Majorke, a danas je to Kraljevska palata Almudaina koja je zvanična rezidencija Kralja Španije za ljetnje ceremonije. Prošetajte popločanim uličicama, trgovima i skrivenim dvorištima u gradu koji uz sunce, plaže i zabavu, nudi i autentičan doživljaj mješavine Afrike i Evrope na slavnom mediteranskom ostrvu. Majorka je poznata po Majorica biserima, a najslavniji ostrvljanin je Rafael Nadal – “Bik sa Majorke”.

2 Days in Palma de Mallorca - the perfect itinerary - City Sightseeing

Palma de Mallorca travel - Lonely Planet | Spain, Europe

VALLDEMOSSA; the most beautiful village in MALLORCA - La Taha

6. dan / 30.10.2024. / DAN NA MORU 

Slobodno vrijeme za odmor i koriscenje sadrzaja na brodu .

7. dan / 31.10.2024. / PALERMO / Dolazak 08:00h – Polazak 16:30h / fakultativno /
Sicilija je najljepši ukras Italije i najveće ostrvo Mediterana, a Palermo je glavni i najveći grad ovog znamenitog ostrva. Na Siciliji se veoma živo mogu osjetiti uticaji koji su ostavili osvajači i posjetioci sa svih strana Mediterana, ali i sa udaljenog sjevera Evrope, kao trajan biljeg bogatstva istorije, kulture, arhitekture i gastronomije kojim ovo ostrvo obiluje.
Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće vas raskošna Katedrala iz XII veka, Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Slobodno vrijeme. Povratak na kruzer.

Sicilija: Vatreno privlačan jug Italije kojem je nemoguće odoljeti

Sicilija, Palermo - AVION

Palazzo dei Normanni e la Cappella Palatina-B&B Cavour il Conte Camillo

 

8.dan / 01.11.2024. / CIVITAVECHHIA – RIM / Dolazak 08:30h – Polazak 19h / fakultativno /
Iskrcaj sa broda.  Fakultativni izlet do Rima. Fakultativni odlazak do Rima. Panoramski obilazak grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze „Bocca della Verita“. Obilazak čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale. Povratak na brod. Noćenje.

Rim | Šta Videti

Rim, Nova godina, autobusom - Mondo Travel

Trg Venecija u Rimu - KASADOO

трг Кампидољо, Микеланђело | URBERA

Piazza Barberini in Rome

Travel preporuka – Četiri tajne Fontane di Trevi – Travel Magazine

  1. dan / 02.11.2024./ SAVONA – TIRANA – PODGORICA
    Iskrcaj sa broda. Transfer do aerodroma u Pisi. Let za Tiranu je u 15:35h. Dolazak na aerodorm u Tirani u 17:15h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

Cijena aranžmana uključuje:

povratni avio let Tirana – Pisa – Tirana

svi transferi do aerodroma i do luke ukrcaja / iskrcaja

turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja

jedno noćenje sa doručkom u Savoni u hotelu sa 3/4*

čekirani prtljag do 20kg

8-dnevno krstarenje na brodu COSTA TOSCANA (kabine na brodu sa tuš/WC, klimom, sefom, TV, fen); puni pansion sa raznovrsnim jelima, kafa i čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, noćni klub, pozorište, peškiri, biblioteka, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

lučke takse u iznosu od 180€ i aerodromske takse

 

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 11€ po osobi po danu i 5.50€ za djecu od 4-14god

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

individualni troškovi

fakultativni izleti (Barselona, Marsej, Rim, Palma de Majorka, Palermo)

lična potrošnja (alkoholnih i svih drugih pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstvene tretmane i tretmane ljepote, frizerskog salona, telefonskih poziva i internet)

zdravstveno osiguranje – 15 €

Napomene:

Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilinkom brodara COSTA cruises

Brodar zadržava pravo promjene programa krstarenja i ostale promjene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima

Ogranizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja u slučaju nepredvidjenih okolnosti